Maso

Krůtí roláda plněná mladým špenátem se šťouchanými brambory s krupkami

Roláda je chutná i na oko přitažlivá jak pro děti, tak pro tatínky. Zbude-li kousek od oběda, je chutná i studená se zeleninovým salátem. Ondřej přinesl recept na vynikající a jednoduchou přílohu. Jsou jí šťouchané brambory s krupkami. Jenom je třeba naplánovat ji den předem a krupky přes noc namočit. Potom jsou vařené asi za půl hodiny.

4 porce

600 g krůtích prsou
200 g čerstvého špenátu
50 g cibule
10 g česneku
100 ml smetany na šlehání
30 g másla
sůl
olivový olej
snítka čerstvého oregana nebo jiné bylinky

příloha

600 g mladých brambor
1 svazek čerstvé majoránky
3 jarní cibulky
100 g vařených krupek (ječné kroupy číslo 3 nebo 7)
50 g másla

Česnek a cibuli nakrájíme najemno, rozpustíme máslo a orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný špenát, promícháme a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, dochutíme solí a necháme vystydnout.

Krůtí prso prokrojíme a přes fólii rozklepeme na plát. Osolíme, poklademe vychladlým špenátem. Zabalíme a svážeme provázkem, opět trochu osolíme.

V pánvi rozpálíme olej a roládu prudce ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme velmi pozvolna při

120 °C asi hodinu a půl. Během pečení každých patnáct minut přeléváme.

Mladé brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Scedíme téměř všechnu vodu, přidáme máslo a rozmačkáme společně s vařenými krupkami, sekanou majoránkou a jarní cibulkou. Dochutíme solí.

Ohodnoťte tento recept: 

37 hlasů

Další recepty Celý díl