Moučníky a cukroví

Tvarohové řezy s mátou, čokoládou a malinovou omáčkou

Lahodný moučník nám dnes připravila Linda, dvojnásobná držitelka titulu Cukrářka roku! Chuťový dojem z jemných tvarohových řezů s pikantní malinovou omáčkou toto ocenění jenom potvrdil.

4 porce

20 g vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
125 g másla
250 g měkkého tvarohu
120 g ušlehané smetany
1,5 plátku želatiny (nebo 7,5 g práškové želatiny)
snítka máty
30 g čokolády na vaření
dětské piškoty

malinová omáčka

100 g mražených malin
2 lžíce krupicového cukru
100 ml vody
1/2 lžičky solamylu

Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem, do této směsi přišleháme tvaroh, přidáme nabobtnanou (rozpuštěnou) želatinu a nakonec ušlehanou šlehačku, nastrouhanou čokoládu a nasekanou čerstvou mátu. Důkladně, ale zlehka promícháme.

Půlku hmoty vložíme do formy (malá průměr cca 18 cm), poklademe piškoty a pokryjeme zbytkem hmoty, dobře uhladíme. Těsto necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.

Do kastrůlku vložíme maliny, cukr, prohřejeme a za stálého míchání přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl, provaříme 2 minuty a necháme vychladit.

Podáváme řez dortu s malinovou omáčkou a lístečkem máty.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl