Pestrý kuřecí vývar se zeleninou a luštěninami
4 porce
1 celé kuře
2,5 l vody
3 bobkové lístky, pažitka, petrželová nať, tymián
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
100 g mrkve
100 g celeru
100 g cibule
4 stroužky česneku
svazek čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián)
vložka do polévky
120 g směsi uvařené oranžové čočky a sojových klíčů
mrkev
cuketa
4 křepelčí vejce
šalvěj
V hrnci na rozpáleném oleji opečeme čtvrtky kuřete, zeleninu, koření a zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla ztlumíme na minimum a necháme mírně vařit cca 2-3 hodiny.
Během vaření sbíráme z povrchu pěnu. Hotový vývar scedíme přes jemné síto. Maso z kuřete obereme a nakrájíme.
Do talíře vložíme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, luštěniny, zalijeme vroucím vývarem a vyklepneme křepelčí vajíčko. Zdobíme lístkem šalvěje.
Ohodnoťte tento recept: