Maso

Bife de cuadril se salsou chimichuri, pečenou slaninou a zeleninovým špízem

300 g masa a 100 g slaniny na porci
oreganový olej

Bife de cuadril je maso z hovězí kýty. Před grilováním jej potřeme oreganovým olejem a necháme chvíli marinovat. Solíme jej až po otočení na grilu kvůli zachování šťávy v mase.

Salsa

1/2 šálku panenského olivového oleje
1/4 šálku vody
1/4 šálku vinného červeného octa
1/2 šálku koriandru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1/2 červené papriky
1 rajče
1 lžíce oregána
1 lžíce mleté sladké papriky
1 čajová lžička bobkového listu
1 čajová lžička soli
pepř

Salsa chimichuri – ocet s vodou smícháme 1:1, přidáme najemno nakrájenou zeleninu, oregano, sladkou papriku a olivový olej. Necháme proležet alespoň dva dny.

zeleninový špíz

1 červená paprika
1 cuketa
1 červená cibule
1 bílá cibule

Bife de cuadril podáváme se salsou, s grilovanou slaninou a zeleninovým špízem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl