Bife de cuadril se salsou chimichuri, pečenou slaninou a zeleninovým špízem
300 g masa a 100 g slaniny na porci
oreganový olej
Bife de cuadril je maso z hovězí kýty. Před grilováním jej potřeme oreganovým olejem a necháme chvíli marinovat. Solíme jej až po otočení na grilu kvůli zachování šťávy v mase.
Salsa
1/2 šálku panenského olivového oleje
1/4 šálku vody
1/4 šálku vinného červeného octa
1/2 šálku koriandru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1/2 červené papriky
1 rajče
1 lžíce oregána
1 lžíce mleté sladké papriky
1 čajová lžička bobkového listu
1 čajová lžička soli
pepř
Salsa chimichuri – ocet s vodou smícháme 1:1, přidáme najemno nakrájenou zeleninu, oregano, sladkou papriku a olivový olej. Necháme proležet alespoň dva dny.
zeleninový špíz
1 červená paprika
1 cuketa
1 červená cibule
1 bílá cibule
Bife de cuadril podáváme se salsou, s grilovanou slaninou a zeleninovým špízem.
Ohodnoťte tento recept: