Kvas je v Rusku běžně podávaný nealkoholický nápoj, nejčastěji se pije chlebový. Ten je na přípravu drobet složitější, tak jsme pro vás, milí diváci, zvolili kvas medový. Když jej vychladíte, je velmi lahodný a osvěžující.

150 g včelího medu
40 g rozinek
½ citrónu nakrájeného na plátky
3 l vody
½ čajové lžičky mouky
5 g kvasnic
1 polévková lžíce vody

1. Med, rozinky a citron dáme nejlépe do skleněné, porcelánové nebo nerezové nádoby, zalijeme vroucí vodou a jakmile vystydne, přidáme kvasnice rozmíchané s moukou a 1 polévkovou lžící vody. Necháme 16 hodin odpočívat. Poté rozinky a citron vyjmeme.

2. Kvas nalijeme do čistých vypařených lahví ze silného skla. Láhve plníme jen do 6/7 obsahu. Pečlivě zazátkujeme a uložíme do chladu.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl