Maso
Bažantí hranolky na rozmarýnu

Předem naložená bažantí prsa jsou jednoduchou a chutnou „rychlovkou“. Nemáte po ruce bažanta? Zkuste krůtí nebo kuřecí variantu. Chutnají též výtečně.
4 porce
600 g bažantích prsou
snítka rozmarýnu
2 cibule
100 g pórku
100 g čerstvých žampionů
50 ml oleje
200 ml smetany
100 ml bílého vína
sůl
1. Bažantí prsa nakrájíme na hranolky a naložíme je do (poloviční dávky) oleje s jemně sekaným rozmarýnem, nejlépe do druhého dne (i déle).
2. Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso, zarestujeme, přidáme na nudličky nakrájený pórek a žampiony, orestujeme, zalijeme vínem a smetanou, dochutíme solí. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů