Maso

Kuřecí wok s kešú

4 porce

500 g kuřecího masa
50 ml oleje
40 g česneku
2 chilli papričky
60 g cibule
1 mrkev
150 g čerstvé červené papriky
120 g brokolice
150 g mladého čínského zelí
3 střiky ústřicové omáčky
4 střiky sojové lehké omáčky
2 střiky rybí omáčky
hrst koriandru
120 g kešú oříšků

1. Kešú nasucho opražíme a dáme stranou.

2. Česnek nakrájíme na plátky, chilli nasekáme, kuřecí maso nakrájíme na kostičky.

3. Na oleji orestujeme česnek a chilli, přidáme kuřecí maso, zarestujeme, přihodíme na nudličky nakrájenou zeleninu – papriku, mrkev, cibuli, pak na drobné růžičky rozdělenou brokolici a nakonec na nudličky nakrájené mladé čínské zelí, ochutíme koriandrem, zastříkneme ústřicovou, sojovou a rybí omáčkou, zasmahneme.

4. Směs na talíři posypeme kešú oříšky, podáme nejlépe s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl