Maso

Hovězí wok se zeleninou a thajským kořením

4 porce

600 g hovězí roštěné
1 stéblo citrónové trávy
1 chilli paprička
50 ml oleje
100 g cibule
120 g čerstvé červené papriky
100 g jarní cibule
150 g sojových klíčků
hrst koriandru
hrst thajské bazalky
lžíce cukru
4 střiky ústřicové omáčky
2 střiky rybí omáčky
1 střik sojové černé omáčky

1. Očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky.

2. Citrónovou trávu a chilli nasekáme najemno a orestujeme, přidáme maso, restujeme zprudka, rychle a ihned scedíme.

3. Nakrájíme papriku, cibuli a jarní cibulku, opět zprudka a krátce orestujeme, přidáme klíčky a okapané maso, třtinový cukr, dobře osmahneme a ochutíme ústřicovou, rybí a sojovou omáčkou. Na závěr do směsi vmícháme jemně sekané bylinky – koriandr a bazalku.

4. Jako přílohu k pokrmu doporučujeme rýži.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl