Nem jarní rolka


4 porce
100 g rýžových skleněných“ nudlí
8 ks papírového mraženého těsta
40 g cibule
100 g mrkve
30 g celeru
100 g pórku
100 g čínského zelí
100 g hub (mix žampiony, shitake, hlíva)
6 střiků sojové omáčky lehké
4 střiky ústřicové omáčky
2 střiky rybí omáčky
1 vejce
olej
1. Rýžové nudle namočíme do vlažné vody, z mrazáku vyndáme papírové těsto.
2. Zeleninu nakrájíme na tenké proužky, houby na větší.
3. Nudle scedíme a dáme stranou.
4. Na oleji orestujeme zeleninu, začneme cibulí, následuje mrkev, celer, pórek, čínské zelí a houby, vše osmahneme, zamícháme, zastříkneme omáčkami a opět zamícháme. Zeleninu přendáme na cedník a necháme okapat od tuku. Zeleninu smícháme s okapanými nudlemi.
5. Kraje plátků papírového těsta potřeme rozšlehaným vejcem, těsto si nasměrujeme jedním cípem k sobě, do středu poklademe zeleninu, nejbližší cíp přes zeleninu přehrneme, pak přeložíme postranní cípy a zarolujeme.
6. Zabalené rolky smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova, necháme okapat na papírovém ubrousku.
7. Jako přílohu k nem jarním rolkám můžete použít majonézu nebo sladkou chilli omáčku.
Ohodnoťte tento recept: