Maso

Hovězí maso dušené s kořenovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew“ s červeným zelím

Vaření s Filipem a Ondrou není nuda. Když dostanou zadání v podobě „Zelné“, sami vidíte, že využijí možnosti beze zbytku. V této receptuře budeme vařit se zelím červeným, lépe řečeno dusit, podle anglického „stew“. Recept údajně pochází z Británie.

6 porcí

1 kg hovězího zadního krájeného na kostky
1 středně velký celer
1 velká mrkev
2 cibule
10 stroužků česneku
1/2 hlávky červeného zelí
300 g drcených tomatů
5 bobkových lístků
4 snítky tymiánu
1,5 l hovězího vývaru
200 ml oleje (100 ml pod maso, 100 ml pod zeleninu)
drcený kmín
pepř
sůl

1. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme, opečeme prudce na velmi rozpáleném oleji a vyjmeme z hrnce.

2. Zeleninu nakrájíme na velké kusy a orestujeme na oleji společně s bobkovým listem a tymiánem.

3. K zelenině přidáme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme společně doměkka. Po uvaření ještě dochutíme solí a pepřem.

Polévku můžeme servírovat v malém vydlabaném chlebu.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl