Hovězí maso dušené s kořenovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew“ s červeným zelím
Vaření s Filipem a Ondrou není nuda. Když dostanou zadání v podobě „Zelné“, sami vidíte, že využijí možnosti beze zbytku. V této receptuře budeme vařit se zelím červeným, lépe řečeno dusit, podle anglického „stew“. Recept údajně pochází z Británie.
6 porcí
1 kg hovězího zadního krájeného na kostky
1 středně velký celer
1 velká mrkev
2 cibule
10 stroužků česneku
1/2 hlávky červeného zelí
300 g drcených tomatů
5 bobkových lístků
4 snítky tymiánu
1,5 l hovězího vývaru
200 ml oleje (100 ml pod maso, 100 ml pod zeleninu)
drcený kmín
pepř
sůl
1. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme, opečeme prudce na velmi rozpáleném oleji a vyjmeme z hrnce.
2. Zeleninu nakrájíme na velké kusy a orestujeme na oleji společně s bobkovým listem a tymiánem.
3. K zelenině přidáme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme společně doměkka. Po uvaření ještě dochutíme solí a pepřem.
Polévku můžeme servírovat v malém vydlabaném chlebu.
Ohodnoťte tento recept: