Flambované ovoce
Vyzkoušeli jste přípravu dezertu na grilu? Ještě ne? Máte právě možnost. Podzimní sezóna vrcholí a než začne úplná zima, podpalte pod grilem a hrabání listí si proložte sladkou pochoutkou přímo z vaší zahrady (nebo ze supermarketu). Tento dezert je jednoduchý (zvládne i absolutní nekuchař), efektní (flambování povoleno až od 18 let - sirky mladším dětem do ruky nepatří!) a moc dobrý!
4 porce
200 g jablek
200 g hrušek
200 g hroznového vína
100 g vlašských ořechů
2 balíčky skořicového cukru
80 g másla
150 ml slivovice či jiného destilátu
250 ml šlehačky na šlehání
1. očištěné jablka a hrušky nakrájíme na osminky, hroznové víno rozpůlíme a odstraníme jadýrka
2. ovoce rozložíme po porcích do kapes z alobalu, poklademe plátky másla, nasekanými ořechy, zasypeme skořicovým cukrem a necháme důkladně prohřát
3. jakmile je ovoce teplé, změkne a začne se opékat, zalijeme ho pálenkou, rychle zapálíme a flambujeme, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ihned podáváme
Ohodnoťte tento recept: