Vietnamský zelný salát s kachním masem


... je to jeden z nejlepších asijských salátů! Upečte si kachničku, dejte požadovaný kus masa stranou a druhý den si připravte vynikající lehkou večeři. Je to „salát uni-sex“, vynachválit ho nemohou jak ženy tak muži. Nevynechejte žádnou z ingrediencí, každá má své nezastupitelné místo (to jen tak na okraj, kdybyste náhodou chtěli vynechat jadérka granátového jablka nebo sezamové semínko, nebo třeba kachničku :-)) !
4 porce
1/2 hlávky čínského zelí
hrst koriandru
2 feferonky
4 lahůdkové (mladé) cibulky
300 g pečeného kachního masa (upečte den předem)
20 g praženého seznamu
2 granátové jablka
dresink
100 g švestkových povidel
30 ml sojové omáčky
3 lžíce rýžového octa
1. Čínské zelí nakrájíme na velejemné nudličky, přidáme sekaný koriandr a chilli papričky, na kolečka nakrájenou cibulku a promícháme.
2. Sezamová semínka nasucho opražíme, zvýrazníme tak jejich chuť.
3. Dresink připravíme vymícháním švestkových povidel, sojové omáčky a rýžového octa. Má mít medovou konzistenci a nesolíme jej, poněvadž sojová omáčka je slaná dostatečně.
4. Pečené kachní maso (kachnu upečte tradičně okořeněnou solí, pepřem a kmínem) přes potravinářskou folii rozklepejte a natrhejte.
5. Na talíř servírujeme porci zeleniny, na ni poklademe maso, zalijeme dresinkem a posypeme granátovými jablky a sezamovým semínkem.
Ohodnoťte tento recept: