Moučníky a cukroví
Palačinky s flambovaným ananasem


4 porce
100 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
špetka soli
olej
1 ananas
šťáva ze 4 pomerančů
40 g másla
40 g mandlí
40 g třtinového cukru
40 ml destilátu (grapa, slivovice, meruňkovice...)
Hladkou mouku s mlékem a vejcem vyšleháme dohladka v řídké těsto, přidáme pár kapek oleje, vanilkový cukr, kůru z citrónu, špetku soli, dobře zamícháme, necháme chvilku odležet a na pánvi lehce vymaštěné olejem pečeme tenké palačinky.
Na přepuštěném másle opečeme ananas dozlatova, zasypeme hnědým cukrem, necháme rozpustit, přidáme mandle, pomerančovou šťávu, zalijeme destilátem, zapálíme a ještě hořící servírujeme na přeložené palačinky (pozor, flambovat se nesmí pod digestoří!).
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů