Jahody v želé ze sektu s vanilkovou pana cottou

4 větší poháry
200 g jahod
Želé
200 ml sektu
2 lžíce cukru
6 g želatiny
200 ml sektu vlijeme do kastrůlku, osladíme 2 lžícemi cukru, zahřejeme do vlažné teploty, přidáme želatinu, rozmícháme, necháme rozpustit a nalijeme do pohárů s jahodami. V lednici necháme ztuhnout.
Pana cotta
500 ml smetany ke šlehání
90 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
semínka z 1/2 vanilkového lusku
10–12 g sypké želatiny (nebo 2,5 plátku)
12 piškotů
Želatinu necháme v troše vody nabobtnat. Smetanu zahřejeme (nesmí se vařit!), osladíme krystalovým a vanilkovým cukrem, vmícháme semínka vanilky a nabobtnalou želatinu. Na již ztuhlé želé vložíme piškoty (aby byly těžké a neplavaly, předem je pokapeme sektem), zalijeme vlažným smetanovým rozvarem (nesmí být teplý, aby nám nerozehřál želé) a necháme ztuhnout a vychladíme.
Ohodnoťte tento recept: