Maso

Čertovské špízy

Nechte se inspirovat. Vařit maso v bylinkovém vývaru je nápadité, pro děti z hlediska technologické přípravy naprosto ideální (další možnost je vařit jej v páře s bylinkami). Populárními špízy si u dětí zajistíte úspěch nejen na "Čerta a Mikuláše". Jsem si jistá, že ohromí i chronické nejedlíky.

500 ml zeleninového vývaru
400 g krůtích prsou
hrst čerstvých bylinek
200 g malých rajčátek
200 g vařené červené řepy
2 lahůdkové cibulky
50 g másla
sůl

1. Do zeleninového vývaru vložíme bylinky a zelené konce cibulek, lehce převaříme, do vroucího vývaru vložíme maso pokrájené na větší kostky a přivedeme k varu a 10 minut vaříme.

2. Maso z vývaru vyjmeme a střídavě napichujeme na špejli nebo špíz střídavě s rajčátkem, cibulí a sterilovanou červenou řepou.

3. Špízy naskládáme na plech, poklademe plátky másla a zapečeme v troubě 10 minut při 120 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl