Polévky
Dýňová polévka s řeřichou a masovými taštičkami
Jemná polévka, spíše smetanový krém s cizokrajnou chutí zázvoru fantasticky chutná. Stejným technologickým postupem, avšak s obměnami zeleniny, docílíte polévky květákové, mrkvové, chřestové, batátové, žampiónové.
4 porce
1 l zeleninového vývaru
400 g dýně
200 g brambor
120 ml smetany
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
řeřicha
1. Oloupeme brambory a dýni, ze které odstraníme semínka. Dýni a brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme ve vývaru doměkka, rozmixujeme na jemné pyré a přilijeme smetanu ke šlehání.
2. Polévku ochutíme solí a zázvorem, na talíři ozdobíme řeřichou nebo jinou čerstvou bylinkou.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů