Polévky

Dýňová polévka s řeřichou a masovými taštičkami

Jemná polévka, spíše smetanový krém s cizokrajnou chutí zázvoru fantasticky chutná. Stejným technologickým postupem, avšak s obměnami zeleniny, docílíte polévky květákové, mrkvové, chřestové, batátové, žampiónové.

4 porce

1 l zeleninového vývaru
400 g dýně
200 g brambor
120 ml smetany
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
řeřicha

1. Oloupeme brambory a dýni, ze které odstraníme semínka. Dýni a brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme ve vývaru doměkka, rozmixujeme na jemné pyré a přilijeme smetanu ke šlehání.

2. Polévku ochutíme solí a zázvorem, na talíři ozdobíme řeřichou nebo jinou čerstvou bylinkou.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl