Králičí hřbet zapečený v listovém těstě s pancettou, králičí ragú s liškami a batátové lasagne s mozzarellou a omáčka ze švestkových povidel


Pokrm Lukáše Kuřila ze SOŠ A SOU Praha – Čakovice
4 porce
Králičí hřbet
vykostěný hřbet
sůl
voda na uvaření
70 g pancetty
170 g listového těsta
1 žloutek
sezamové semínko (může být mix bílé a černé)
Vykostěné králičí hřbety očistíme od blan, osolíme, vytvarujeme folií do válečku a vaříme po dobu 15 minut. Poté zchladíme a vyjmeme z folie. Hřbety obalíme v pancettě, v listovém těstě (kraje potřeme žloutkem, aby nám držely při sobě), svrchu potřeme žloutkem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme těsně před vydáváním v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova (5-10 minut).
králičí ragú s liškami
vykostěná králičí stehna, přední běhy a ořez
200 g šalotky
olivový olej
2 hrsti sušených lišek (voda na namočení a uvaření)
250 ml smetany
mletý pepř
sůl
snítka bazalky
Šalotku nakrájíme nadrobno a smahneme na olivovém oleji dosklovata, vmícháme nakrájený králičí ořez, ochutíme mletým pepřem, solí, vmícháme
lišky (předem namočené a uvařené), provaříme v odvaru z lišek a zredukujeme. Odstavíme a na závěr vmícháme nasekanou bazalku.
Batátové lasagne
500 g batátů
100 g mozzarelly
100 g prosciuttu crudo
Oškrábané batáty nakrájíme na tenká kolečka a uvaříme je na skus. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládáme kolečka batátů, na ně navršíme proužek prosciutta, kolečko mozzarelly, opepříme a završíme opět kolečkem batátu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 5 minut.
Švestková omáčka
80 g másla
50 ml červeného vína
200 ml vývaru
50 g švestkových povidel
sůl
Do rozpuštěného másla vlijeme víno, vývar, vmícháme povidla, zredukujeme na hustou omáčku a lehce osolíme.
Ohodnoťte tento recept: