Pečená krkovice rolovaná s bylinkovou strouhankou


Šťavnaté maso krkovice provoněné máslem a bylinkami je výtečné. A příprava tak snadná!
6 porcí
1 kg krkovice bez kosti vcelku
100 g strouhanky
125 g másla
3 hrsti sekaných čerstvých bylinek
špetka sladké papriky
mletý pepř
sůl
voda na podlití
Strouhanku nasucho opražíme. Změklé máslo smícháme se strouhankou, bylinkami, sladkou paprikou a solí. Maso rozdělíme na dvě půlkilové části, podélně je rozřízneme a naplníme strouhankovou směsí, svážeme provázkem, osolíme a opepříme. Maso vložíme na pekáč a pečeme
v rozpálené troubě na 175 °C asi 40 minut dokřupava. Z pečeného masa odstraníme provázek a krájíme je na plátky. Podáváme například s níže uvedenými přílohami či s tím, co máme rádi.
Třešňová omáčka
2 cibule
60 g másla
300 g čerstvých nebo mražených vypeckovaných třešní
střik třešňovice
150 ml silného hovězího vývaru
1−2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
Cibuli nakrájíme na tenké klínky, osmahneme na másle dosklovata, vmícháme třešně, podlijeme trochou hovězího vývaru, vmícháme hořčici a zastříkneme višňovicí.
Fazole nakyselo
240 g vařených fazolí
vinný ocet
bílý mletý pepř
sůl
Uvařené a cezené fazole ochutíme vinným octem, bílým pepřem a solí.
Ohodnoťte tento recept: