Maso
Slovenská domácí mortadella


Ze Slovenska dorazil italský pozdrav v podobě domácího salámu.
1 kg mletého vepřového bůčku
5 vajec
3 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky muškátového oříšku
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
Na obalení
mletá sladká paprika
Do mletého masa vmícháme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek a čerstvě mletý pepř, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Druhý den opět promícháme. Fáš naplníme do sáčku na tlačenku, dobře upěchujeme a svážeme. Vložíme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 90 minut. Po uvaření vyjmeme a necháme vychladnout. Když odstraníme sáček, salám osušíme a obalíme v červené paprice.
Ohodnoťte tento recept:
54 hlasů