Grilovaný candát s řapíkatým celerem a holandskou omáčkou


Vynikající maso candáta Ondřej snoubil s bylinkovou marinádou a řapíkatým celerem, jejichž chutě decentně podtrhne a vyladí jemná holandská omáčka. Fantastické pochutnání. Vyzkoušejte.
4 porce
800 g candáta
svazek pažitky
400 g řapíkatého celeru
4 žloutky
100 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
pár kapek citrónové šťávy
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
1. Z pažitky, trochy oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravíme marinádu, do které alespoň na hodinu naložíme steaky z candáta. Poté candáta pečeme pouze z jedné strany, kůží dolů.
2. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, lehce ogrilujeme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
3. Žloutky v míse spolu s vývarem, bílým vínem a citrónovou šťávou, solí a pepřem rozmícháme, mísu vložíme do vodní lázně a metlou mícháme do zhoustnutí. Touto omáčkou přelijeme řapíkatý celer a steak z candáta.
Ohodnoťte tento recept: