Maso

Jehněčí špízy s pečenou mrkví a brambůrky

4 porce

800 g jehněčí kýty bez kosti
3 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
snítka rozmarýnu
mletý pepř
20 plátků anglické slaniny

Maso rozporcujeme na kostky o váze cca 40 g, aby na každý špíz a porci vyšlo 5 kusů. Česnek utřeme se solí, smícháme s olejem, nasekaným rozmarýnem a mletým pepřem. Do marinády vložíme maso, dobře promícháme.

Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny, napíchneme na špíz a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15−20 minut.

Pečená mrkev

400 g mrkve
třtinový cukr
muškátový květ
sůl
olivový olej

Mrkve podélně nakrájíme na půl, vyskládáme na plech, lehce posypeme cukrem, muškátovým květem, osolíme a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

Pečené brambůrky

400 g malých brambor uvařených ve slupce
2 stroužky česneku
1 cibule
olivový olej
snítka tymiánu
sůl

Brambory nakrájíme na půlky či čtvrtky, cibuli na velké kusy, smícháme s nasekaným česnekem, olejem, tymiánem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl