Jehněčí špízy s pečenou mrkví a brambůrky
4 porce
800 g jehněčí kýty bez kosti
3 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
snítka rozmarýnu
mletý pepř
20 plátků anglické slaniny
Maso rozporcujeme na kostky o váze cca 40 g, aby na každý špíz a porci vyšlo 5 kusů. Česnek utřeme se solí, smícháme s olejem, nasekaným rozmarýnem a mletým pepřem. Do marinády vložíme maso, dobře promícháme.
Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny, napíchneme na špíz a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15−20 minut.
Pečená mrkev
400 g mrkve
třtinový cukr
muškátový květ
sůl
olivový olej
Mrkve podélně nakrájíme na půl, vyskládáme na plech, lehce posypeme cukrem, muškátovým květem, osolíme a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Pečené brambůrky
400 g malých brambor uvařených ve slupce
2 stroužky česneku
1 cibule
olivový olej
snítka tymiánu
sůl
Brambory nakrájíme na půlky či čtvrtky, cibuli na velké kusy, smícháme s nasekaným česnekem, olejem, tymiánem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Ohodnoťte tento recept: