Ryby a mořské plody

Pstruh pečený na másle s kapary, barevnou mrkví a pohankou

Postní ryba dodá tělu lehce stravitelné bílkoviny. Ke pstruhovi naše kuchařská dvojice připraví lahodnou a tělu prospěšnou přílohu.

4 porce

8 filetů ze pstruha
100 g másla
1 citron
20 g kaparů
sůl

Filety spojíme masem k sobě, osolíme obě strany kůže. Vkládáme do pánve s rozehřátým máslem, pečeme z obou stran, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme nakrájené kapary. Podáváme přelité máslem s výpeku spolu s mrkví a pohankou (viz níže).

Barevná mrkev

2 oranžové mrkve
2 žluté mrkve
2 fialové mrkve
2 jarní cibulky
50 g másla
muškátový oříšek
sůl

Očištěné a na hrubší kusy nakrájené mrkve a jarní cibulku osmahneme na másle, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

Pohanka

80 g dýňových semínek
300 g uvařené pohanky
2 lžíce dýňového oleje
sůl

Dýňové semínko nasucho opražíme, vmícháme pohanku, zakápneme olejem, osolíme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl