Pstruh pečený na másle s kapary, barevnou mrkví a pohankou


Postní ryba dodá tělu lehce stravitelné bílkoviny. Ke pstruhovi naše kuchařská dvojice připraví lahodnou a tělu prospěšnou přílohu.
4 porce
8 filetů ze pstruha
100 g másla
1 citron
20 g kaparů
sůl
Filety spojíme masem k sobě, osolíme obě strany kůže. Vkládáme do pánve s rozehřátým máslem, pečeme z obou stran, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme nakrájené kapary. Podáváme přelité máslem s výpeku spolu s mrkví a pohankou (viz níže).
Barevná mrkev
2 oranžové mrkve
2 žluté mrkve
2 fialové mrkve
2 jarní cibulky
50 g másla
muškátový oříšek
sůl
Očištěné a na hrubší kusy nakrájené mrkve a jarní cibulku osmahneme na másle, ochutíme muškátovým oříškem a solí.
Pohanka
80 g dýňových semínek
300 g uvařené pohanky
2 lžíce dýňového oleje
sůl
Dýňové semínko nasucho opražíme, vmícháme pohanku, zakápneme olejem, osolíme a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: