Pečené plněné cibule se šťouchanými batáty


Další tip na chutný, efektní a především zdravý vegetariánský pokrm!
4 porce
2 velké bílé cibule
3 rajčata
120 g strouhanky
4 lžíce olivového oleje
100 g sýru feta
2 stroužky česneku
2 hrsti sekané plocholisté petržele
100 g vařené černé čočky
mletý pepř
sůl
300 ml zeleninového vývaru
200 ml bílého vína
Cibule oloupeme, trochu skrojíme na straně kořene i stonku a příčně rozkrojíme na půl. Rozebereme jednotlivé mističky a vyskládáme vždy dvě v sobě do pekáče.
Vnitřky cibulí nakrájíme nadrobno. Rajčata nastrouháme, smícháme se strouhankou, olejem, nastrouhaným sýrem, nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, petrželkou a vařenou čočkou. Dobře ochutíme mletým pepřem a solí.
Cibulové mističky plníme směsí, podlijeme vývarem a vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 − 20 minut, až je cibule na skus. Podáváme se šťouchanými batáty (viz níže).
Šťouchané batáty
500 g batátů
voda na uvaření
50 ml přepuštěného másla
100 g měkkého tvarohu
muškátový oříšek
sůl
Oškrábané a nakrájené batáty uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, batáty rozmačkáme, vmícháme máslo, tvaroh a muškátový oříšek.
Ohodnoťte tento recept: