Zeleninová tempura s jogurtovou omáčkou


Smažená zeleninka je neuvěřitelně chutnou a jedlou záležitostí. Připravte k ní chutnou omáčku a uvidíte, jak se po ní zapráší.
4 porce
1 kg čerstvé zeleniny: brokolice, mrkev, jarní cibulka, zelený chřest, kedlubna
osolená voda na blanšírování
200 g kukuřičné mouky
200 g hladké mouky
asi 250 ml sodovky
1 lžíce olivového oleje
sušené chilli vločky
sůl
slunečnicový olej na smažení
Očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme a osušíme.
Zeleninu nejprve obalíme v kukuřičné mouce, poté v těstíčku, které vymícháme z hladké mouky, sodovky, oleje, chilli vloček a soli. Ihned smažíme ve vysoké vrstvě oleje, odkládáme na savý papír a servírujeme s dipem (viz níže).
Jogurtový dip
Jogurt smícháme se smetanou, olejem, utřeným česnekem se solí, koriandrem a kardamomem.
Ohodnoťte tento recept: