Vanilkový tvarahový krém s jahodovým coulis s kardamomem


Snadný šmrncovní dezert, který zvládne i kuchařský začátečník!
250 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
1 vanilkový lusk
80 g moučkového cukru
4 cl koňaku
Jahodové coulis
100 g krupicového cukru
300 g mražených jahod
4 tobolky kardamomu
200 g čerstvých jahod
svazek máty
Tvaroh dobře rozmícháme se zakysanou smetanou, obsahem vanilkového lusku, moučkovým cukrem a koňakem. Rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout v lednici. V pánvi rozpustíme cukr na karamel a přidáme rozmražené jahody a rozdrcený obsah tobolek kardamomu. Dobře provaříme a lehce zredukujeme. Propasírujeme přes cedník a necháme vychladit. Do vychladlé omáčky vmícháme čerstvé jahody krájené na klínky a mátu sekanou najemno. Hotové coulis rozdělíme do sklenic s tvarohovým krémem.
Ohodnoťte tento recept: