Svěží jarní salát s bylinkami a zastřeným vejcem


Přestože s vejci, je tento salát v lehce stravitelném podání a bez majonézy. Výtečný dresink z medu a grepové šťávy je svěží a zdravý!
4 porce
1 svazek ředkviček
1 kedlubna
1 puk čekanky
1 puk červené čekanky
2 stonky řapíkatého celeru
2 grepy
Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do studené vody. Krásně zkřehnou. Kedlubnu, obě čekanky a řapíkatý celer (ten můžeme předem oloupat, ale nemusíme) nakrájíme na tenké plátky. Z okrájených grepů vykrájíme segmenty dužiny, ze skeletu vymačkáme šťávu do dresinku.
Dresink
20 ml olivového oleje
20 g medu
šťáva z grepů
10 ml vinného octa
sůl
Z oleje, medu, grepové šťávy, vinného octa a soli vymícháme chutný dresink, do nějž zamícháme nakrájenou zeleninu.
Na podávání
4 zastřená vejce
řeřicha
mletý pepř
Salát podáváme se zastřeným vejcem, sypeme řeřichou a mletým pepřem.
Ohodnoťte tento recept: