Saláty

Svěží jarní salát s bylinkami a zastřeným vejcem

Přestože s vejci, je tento salát v lehce stravitelném podání a bez majonézy. Výtečný dresink z medu a grepové šťávy je svěží a zdravý!

4 porce

1 svazek ředkviček
1 kedlubna
1 puk čekanky
1 puk červené čekanky
2 stonky řapíkatého celeru
2 grepy

Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do studené vody. Krásně zkřehnou. Kedlubnu, obě čekanky a řapíkatý celer (ten můžeme předem oloupat, ale nemusíme) nakrájíme na tenké plátky. Z okrájených grepů vykrájíme segmenty dužiny, ze skeletu vymačkáme šťávu do dresinku.

Dresink

20 ml olivového oleje
20 g medu
šťáva z grepů
10 ml vinného octa
sůl

Z oleje, medu, grepové šťávy, vinného octa a soli vymícháme chutný dresink, do nějž zamícháme nakrájenou zeleninu.

Na podávání

4 zastřená vejce
řeřicha
mletý pepř

Salát podáváme se zastřeným vejcem, sypeme řeřichou a mletým pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl