Moučníky a cukroví

Dezert Pavlova

Rozkošný a výborný dezert!

Bílkové pusinky

3 bílky
200 g moučkového cukru

Z uvedeného množství cukru ponecháme tři lžíce stranou.

Větší část cukru vyšleháme s bílky v hustý tuhý sníh. Když je hotový, vmícháme stěrkou zbylé tři lžíce. Sníh naplníme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pusinky. Sušíme v troubě při 55 °C dokud nejsou zcela tvrdé. Podle velikosti pusinek to trvá i čtyři hodiny. Nízká teplota zaručí, že budou pusinky tvrdé, nenafouknou se a nemají uvnitř vzduchové bubliny.

Krém

3 žloutky
5 lžic krupicového cukru
5 lžic směsi lesního ovoce

Nad vodní lázní vyšleháme žloutky a krupicový cukr do pěny, poté vmícháme ovoce, rozmixujeme a dáme vychladit.

Na podávání

jahody, ostružiny, maliny
bazalková zmrzlina
drcené máslové sušenky

Na talíř servírujeme pusinky s krémem, ozdobíme čerstvým ovocem, bazalkovou zmrzlinou a posypeme drcenými máslovými sušenkami.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl