Zeleninová jídla
„Slepý myši“ s česnekem


Věříme, že se „slepý myši“ stanou populární i ve Vaší kuchyni. Jsou naprostým hitem letošní zimy!
4 porce
4 porce
600 g brambor typu B
10 stroužků česneku
100 g másla
sůl
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky, jako když je vaříme na přílohu. Omyjeme a dobře osušíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova a občas promícháme.
Mezitím utřeme česnek se solí a smícháme s rozpuštěným máslem ve velké míse. Přidáme upečené brambory, dobře promícháme a ještě na 5 minut necháme přikryté utěrkou, aby se brambory nasákly. Podáváme s mlékem nebo kefírem.
Ohodnoťte tento recept:
111 hlasů