Moučníky a cukroví
Zámecký trhanec

Jednoduché, dobré a rychlé. Díky závěrečnému zkaramelizování dostane obyčejná omeleta další rozměr a zakysaná smetana s brusinkami dezert pěkně odlehčí a osvěží.
4 porce
80 g másla
5 vajec
250 g hladké mouky
400 ml mléka
40 g vanilkového cukru
špetka soli
50 g vlašských ořechů
50 g rozinek
80 g másla
8 lžic cukru
200 g zakysané smetany
100 g brusinek
1. Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, vanilkovým cukrem, nahrubo sekanými ořechy a rozinkami v lité těsto (trošku hustší než na palačinky).
2. Omelety pečeme na másle, hotové je ještě v pánvi vidličkou roztrháme, zasypeme krystalovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Podáváme se zakysanou smetanou a brusinkami.
Ohodnoťte tento recept:
21 hlasů