Pikantní kuřecí křidélka


Ouuu, křidélka jsou pikantní a kdo miluje obírání od kosti, přijde si na své!
6 porcí
1,8 kg kuřecích křidélek
1. marináda na předečení
4 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného česnekového prášku
mletý pepř
špetka mletého chilli
sůl
2. marináda na dopečení
4 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 lžička chilli vloček
8−10 lžic sriracha omáčky
10 lžic medu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
2−3 lžíce limetkové šťávy
3 lžičky kukuřičného škrobu + trochu vody
na podávání
bílé sezamové semínko
čerstvý koriandr
4 limetky
bílá bageta
Připravíme si marinádu č. 1.
Máslo, olej, česnekový prášek, mletý pepř, chilli a sůl dobře vymícháme. Kuřecí křídla dobře osušíme a důkladně promícháme v připravené marinádě. Křídla rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme 30−50 minut (každá trouba peče trochu jinak) dozlatova!, vyzkoušejte, maso musí být pečené a jít dobře od kosti.
Přepuštěné máslo v rendlíku zahřejeme, přidáme olej, zázvor, chilli vločky, sriracha omáčku, med, sójovou omáčku, rýžový ocet, limetkovou šťávu a rozmíchaný škrob ve vodě. Vymícháme hladkou marinádu.
Dozlatova pečená kuřecí křídla promícháme s marinádou č. 2, vložíme opět do trouby vyhřáté na 200 °C a 5 minut zapečeme. Po zapečení křídla posypeme sezamovým semínkem, sekaným koriandrem a podáváme je s limetou a bílou bagetou.
Ohodnoťte tento recept: