Polévky

Rybí polévka s lososem

Vydatná polévka nádherně zahřeje nejen po mrazivé adventní procházce.

4 porce

300 g lososa – filet bez kůže
1 bulva fenyklu
2 banánové šalotky
2 stroužky česneku
půl lžičky celých semínek koriandru
půl lžičky celých semínek fenyklu
150 ml suchého bílého vína
500 ml rajčatové pyré passata
500 ml zeleninového vývaru
špetka šafránu
3 lžíce olivového oleje
8 předvařených malých brambůrků
8 cherry rajčátek
trocha citronové šťávy
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého kerblíku
4 lžičky crème fraîche nebo tučné kysané smetany

Fenykl nakrájíme na drobné kostky, šalotku na klínky, stroužky česneku jen rozmáčkneme.

Zeleninu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, vmícháme koriandrové a fenyklové semínko, špetku šafránu, osolíme, promícháme, zastříkneme vínem, vmícháme rajčatové pyré a zeleninový vývar. Povaříme, vložíme na čtvrtky nakrájené brambůrky, rajčátka a na kostky nakrájeného lososa. Dochutíme citronovou šťávou, necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl