Rybí polévka s lososem


Vydatná polévka nádherně zahřeje nejen po mrazivé adventní procházce.
4 porce
300 g lososa – filet bez kůže
1 bulva fenyklu
2 banánové šalotky
2 stroužky česneku
půl lžičky celých semínek koriandru
půl lžičky celých semínek fenyklu
150 ml suchého bílého vína
500 ml rajčatové pyré passata
500 ml zeleninového vývaru
špetka šafránu
3 lžíce olivového oleje
8 předvařených malých brambůrků
8 cherry rajčátek
trocha citronové šťávy
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého kerblíku
4 lžičky crème fraîche nebo tučné kysané smetany
Fenykl nakrájíme na drobné kostky, šalotku na klínky, stroužky česneku jen rozmáčkneme.
Zeleninu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, vmícháme koriandrové a fenyklové semínko, špetku šafránu, osolíme, promícháme, zastříkneme vínem, vmícháme rajčatové pyré a zeleninový vývar. Povaříme, vložíme na čtvrtky nakrájené brambůrky, rajčátka a na kostky nakrájeného lososa. Dochutíme citronovou šťávou, necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou.
Ohodnoťte tento recept: