Moučníky a cukroví

Pařížské tyčinky

Výborné pařížské tyčinky patří mezi nepečené vánoční cukroví. Ořechový korpus se s citronovou polevou nechá pouze do druhého dne zaschnout. Pak už můžete ochutnávat, ale pozor, ať zbyde na vánoční stůl!

ořechový korpus

210 g mletých vlašských ořechů
210 g moučkového cukru
1−2 lžíce rybízové marmelády
1 žloutek

Najemno mleté ořechy smícháme s prosátým moučkovým cukrem, rybízovou marmeládou a žloutkem. Pokud je těsto příliš suché a špatně se zpracovává, přidáme ještě trochu marmelády. Z těsta vyválíme tenkou placku (2 mm), kterou rozkrájíme na tyčinky.

Zalijeme citronovou polevou (viz níže) a necháme přes noc zaschnout a dobře usušit.

poleva

100 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 bílek

Prosátý moučkový cukr vymícháme s citronovou šťávou a bílkem do hladké polevy.

Další recepty Celý díl