Různé

Špekáčky na černém pivu

Oblíbená klasika k pivu ať světlému či černému.

4 porce

4 špekáčky
1 lžíce sádla
2 cibule
6 stroužků česneku
2 kapie
100 g čerstvého bílého zelí
4 menší brambory vařené ve slupce
1 chilli paprička
2 lžíce cukru
100 g rajského protlaku
20 cherry rajčátek
300 ml černého piva
hrst petrželky
sůl
pepř

Špekáčky podélně rozkrojíme a svrchu je nařežeme do mřížky.

Zeleninu nakrájíme na větší kousky – cibuli na klínky, česnek na plátky, kapii a zelí na kostky, brambory na kolečka.

Na sádle opečeme nejprve špekáčky, vyjmeme je a ve výpeku opečeme zeleninu, zasypeme cukrem, když se rozpustí, vmícháme rajský protlak, osmahneme, podlijeme pivem, vložíme zpět špekáčky, zaklopíme a dusíme 5 minut.

Těsně před podáváním dochutíme solí a pepřem, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka a sekanou petrželku.

Ohodnoťte tento recept: 

60 hlasů

Další recepty Celý díl