Polévka z červené řepy s kokosovým mlékem


S červenou řepou se dá vskutku kouzlit! Tady máme variaci na asijský způsob. Překvapila, je výborná. A zdravá!
8 porcí
4 menší červené řepy
1 l vody
1 lžička červené kari pasty
1 cibule
20 g zázvoru
40 ml slunečnicového nebo sezamového oleje
30 g namočených hub shitake
20 ml rybí omáčky
limetová šťáva
1 ks pak choi
100 g tofu
1 hrst sójových výhonků
1 svazek koriandru
250 ml kokosového krému
Oloupanou červenou řepu uvaříme vcelku doměkka ve vodě s kari pastou.
Když je řepa vařená, vyjmeme ji a nakrájíme na klínky.
Cibuli nakrájíme na klínky, zázvor na jemné nudličky.
V hrnci rozpálíme sezamový olej, orestujeme nakrájenou zeleninu se zázvorem, přidáme vymačkané houby shitake, osmahneme, zalijeme vývarem z řepy a povaříme asi 10 minut, dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou.
Pak choi nakrájíme na nudličky, tofu na kostky a vložíme do talíře, zalijeme horkou polévkou, zakápneme kokosovým krémem, přidáme sójové výhonky a nasekaný koriandr.
Ohodnoťte tento recept: