Bramborová krémová polévka s liškami a zastřeným vejcem


Tato polévka připomíná kulajdu, ale kulajda to není, přátelé.
8 porcí
50 g másla
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky kmínu
4 bobkové listy
500 g brambor
1,2 l zeleninového vývaru
100 ml 33% smetany
sůl
citronová šťáva
kopr
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nahrubo nasekáme a společně opečeme na másle dosklovata, přidáme kmín a bobkový list, oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté zjemníme smetanou a rozmixujeme. Dochutíme solí, citronovou šťávou a nasekaným koprem. Podáváme s vypečeným špekem, houbami a zastřeným vejcem (viz níže).
Vložka do polévky
50 g špeku
200 g malých vařených brambůrků
8 lžic předem uvařenýc lišek
kmín
sůl
4 zastřená vejce
Špek nakrájený na kostičky, vypečeme, vmícháme scezené houby, půlky brambůrků, osolíme a okmínujeme. Vkládáme do polévky spolu se zastřeným vejcem.
Ohodnoťte tento recept: