Krémová polévka z cukety s taveným sýrem a smaženými kousky pstruha
Lahodná polévka, které sezóna neutekla, naopak v podzimních dnech přijde k chuti.
10−12 porcí
80 g másla
2 šalotky
3 menší brambory
600 g cukety
1,2 l vody nebo zeleninového vývaru
200 g taveného sýru
muškátový oříšek
sůl
Na másle orestujeme oškrábané a nakrájené brambory, šalotku a na závěr cuketu. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, krátce povaříme a rozmixujeme s taveným sýrem na hladký krém, ochutíme muškátovým oříškem. Podáváme s kousky smaženého pstruha.
Vložka do polévky
4 filety ze pstruha
hladká mouka
libeček
drcený kmín
sůl
olej na smažení
Filety pstruha nakrájíme na proužky, obalíme v hladké mouce ochucené libečkem, drceným kmínem a solí. Smažíme na oleji dozlatova, odložíme na savý papír a vkládáme do talíře s polévkou.
Ohodnoťte tento recept: