Ryby a mořské plody
Feijoada


Tradiční portugalský pokrm, tentokrát v kombinaci fazolí s mušlemi – úžasně chutné jídlo!
30 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
500 g mušlí (srdcovky)
3 vyzrálá rajčata (zbavíme semínek)
2 bobkové listy
sůl
hrnek vařených fazolí (vaříme s bylinkami)
rybí vývar
hrst koriandru
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vložíme rozmáčknutý stroužek česneku, jakmile se rozvoní, vložíme mušle srdcovky, promícháme, vložíme dužinu z rajčat (zbavíme semínek) nakrájenou na kostičky, přidáme bobkový list, osolíme, promícháme a provaříme. Vložíme předem uvařené fazole, podlijeme rybím vývarem, provaříme a na závěr vmícháme nasekaný koriandr.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů