Smažené syrečky v těstíčku s čočkovým salátem


Smažit můžeme nejrůznější druhy sýrů, patři mezi ně i syrečky. Jsou chutné a v doprovodu se svěžím salátem či studenou omáčkou nemají chybu.
4 porce
4 ks syrečků
hladká mouka
200 ml podmáslí
40 g slunečnicového semínka
sůl
olej na smažení
Syrečky rozkrojíme na půl a obalíme je nejprve v mouce.
Z mouky, podmáslí, slunečnicového semínka a špetky soli vymícháme hustší těstíčko, do kterého namáčíme syrečky, obalíme ze všech stran a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, smažíme dozlatova, po usmažení odkládáme na savý papír.
Podáváme se salátem a dipem (viz níže).
Čočkový salát
200 g vařené čočky
8 ředkviček
3 rajčata
hrst plocholisté petržele
4 lžíce oleje
1 citron
čerstvě mletý pepř
sůl
Ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata na malé kousky, petrželku nasekáme.
Z oleje, citronové kůry a šťávy vymícháme hladkou emulzi, ochutíme solí a pepřem.
Vmícháme krájenou zeleninu, petrželku a studenou čočku.
Dip
200 g zakysané smetany
výhonky hrášků
bílé víno
sůl
Smetanu promícháme s nasekanými výhonky hrášku, střikem bílého vína a špetkou soli.
Ohodnoťte tento recept: