Šneci z pštrosí svíčkové v pancette a cuketová frittata


Přitažlivý pokrm pro oči i chuťové pohárky. Pštrosí maso má svoji specifickou vynikající chuť a vysokou nutriční hodnotu a je lehce stravitelné. Nahradit ho můžeme krůtím masem.
4–6 porcí
600 g pštrosí svíčkové (nebo krůtích prsou)
100 g pancetty krájené na plátky
mletý pepř
sůl
olivový olej
Maso nakrájíme na proužky, lehce opepříme, zabalíme do tenkých plátků pancetty a napícháme na špejle nebo grilovací jehly. Opékáme na tenké vrstvě oleje z obou stran zprudka a krátce, poté pozvolna dopečeme v grilu nebo v troubě. Podáváme s cuketovou frittatou (viz níže).
cuketová frittata
1 pštrosí vejce (nebo 12 slepičích vajec)
snítka bazalky
4 lžíce strouhaného parmezánu
1 cibule
1 menší cuketa
olivový olej
mletý pepř
sůl
Vejce rozšleháme se solí, nasekanou bazalkou a parmezánem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu na tenké plátky a společně osmahneme na olivovém oleji, opepříme a zalijeme ochucenými vejci. Směs nalijeme do pečicí nádoby vytřené máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 25−35 minut při 175 °C.
Ohodnoťte tento recept: