Maso

Špízy z vepřových jater s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou

Na možnost grilovat játra se často zapomíná. Udělejte změnu a pochutnej si na marinovaných vepřových játrech, s dobře ochucenou majonézou a grilovanou zeleninou s rozmarýnem. Je to dobrota.

4 porce

600 g vepřových jater
4 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu
1 snítka tymiánu
mletý pepř
sůl

Česnek utřeme se solí, promícháme s hořčicí, olivovým olejem, kmínem, nasekaným tymiánem a pepřem.

Játra očistíme, nakrájíme na 1 cm silné proužky, promícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.

Poté játra napichujeme na špízy a z obou stran opékáme na grilu. Podáváme s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou (viz níže).

Hořčicová majonéza

150 g majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
1 malá cibule
2 kyselé okurky
citronová šťáva
lžička cukru
sůl

Majonézu promícháme s hořčicí, s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkou, ochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.

Grilovaná zelenina

4 brambory vařené ve slupce
2 červené cibule
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
sůl

Brambory nakrájíme na menší kousky, cibuli na 1 cm silná kolečka, promícháme s nasekaným rozmarýnem, olivovým olejem a solí. Opékáme na grilu.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl