Špízy z vepřových jater s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou


Na možnost grilovat játra se často zapomíná. Udělejte změnu a pochutnej si na marinovaných vepřových játrech, s dobře ochucenou majonézou a grilovanou zeleninou s rozmarýnem. Je to dobrota.
4 porce
600 g vepřových jater
4 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu
1 snítka tymiánu
mletý pepř
sůl
Česnek utřeme se solí, promícháme s hořčicí, olivovým olejem, kmínem, nasekaným tymiánem a pepřem.
Játra očistíme, nakrájíme na 1 cm silné proužky, promícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.
Poté játra napichujeme na špízy a z obou stran opékáme na grilu. Podáváme s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou (viz níže).
Hořčicová majonéza
150 g majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
1 malá cibule
2 kyselé okurky
citronová šťáva
lžička cukru
sůl
Majonézu promícháme s hořčicí, s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkou, ochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
Grilovaná zelenina
4 brambory vařené ve slupce
2 červené cibule
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
sůl
Brambory nakrájíme na menší kousky, cibuli na 1 cm silná kolečka, promícháme s nasekaným rozmarýnem, olivovým olejem a solí. Opékáme na grilu.
Ohodnoťte tento recept: