Ryby a mořské plody

Pstruh se špenátovým krémem, pohankou a pažitkovým cottage

Pokrm, který se může pochlubit moderním trendy stylem s využitím tradičních surovin. Lahodné a zdravé!

4 porce

2 pstruzi
50 g másla
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
sůl

Ze pstruhů vykrojíme čtyři filátka. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme rozmáčknuté stroužky česneku, snítky tymiánu a pstruhy kůží dolů. Pečeme pozvolna, neobracíme, na závěr osolíme. Pstruha podáváme v hlubokém talíři, vkládáme ho do horkého špenátového krému, doplníme smetanovým sýrem cottage s pažitkou a brambůrky opečenými na másle (viz níže).

Špenátový krém

30 g másla
1 šalotka
250 ml smetany
sůl
200 g mladého špenátu
200 g vařené pohanky

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, zalijeme smetanou, osolíme a necháme přejít varem. Poté vmícháme špenát, rozmixujeme do hladkého krému a vmícháme vařenou pohanku.

Na podávání

cottage s pažitkou
brambory vařené ve slupce
máslo
muškátový oříšek
sůl

Cottage smícháme s nasekanou pažitkou. Brambůrky, pokud máme rané, neloupeme, jen rozmáčkneme nebo nakrájíme na půl, opečeme na másle a dochutíme muškátovým oříškem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl