Jahodový kynutý závin
Do křupava upečený závin v sobě skrývá sladké jahody – dobrý tip pro přicházející jahodovou sezónu.
550 g polohrubé mouky
30 g droždí
50 g krupicového cukru
40 g vanilkového cukru
300 ml mléka
3 žloutky
120 g másla
citronová kůra
špetka soli
Náplň
1 kg jahod
2 vanilkové cukry
½ vanilkového pudinku
2 snítky mátyvejce na potření
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, vláčné těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout jednu hodinu.
Jahody nakrájíme na čtvrtky a smícháme je s cukrem, sekanou mátou a vanilkovým pudinkem.
Vykynuté těsto rozválíme a celé ho potřeme rozšlehaným vejcem.
Jahody poklademe na těsto a zarolujeme.
Závin potřeme vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 40−50 minut.
Ohodnoťte tento recept: