Jehněčí kebaby na tortille s koriandrovo-limetovou majonézou


Exotikou vonící a výtečně chutnající pokrm bude zpestřením jarního jídelníčku.
4 porce
400 g mleté jehněčí kýty
30 g másla
2 šalotky
6 stroužků česneku
1 lžička římského kmínu
2 snítky čerstvé máty
mletý pepř
sůl
Koriandrovo-limetová majonéza
200 g majonézy
1 limeta
2 lžičky pasty harissa
1 svazek koriandru
sůl
Na podávání
4 velké tortilly
Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku s česnekem, přidáme drcený římský kmín a sekanou mátu. Tuto směs vmícháme do masa, osolíme a opepříme.
Z masové směsi tvoříme válečky, které napíchneme na předem namočené špejle tak, aby na jedné straně zbývalo dost místa k uchycení. Opečeme na pánvi ze všech stran, popřípadě vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby dopéct nebo pečeme na grilu. Podáváme v nasucho opečené tortille s koriandrovo-limetovou majonézou.
Majonézu smícháme s limetovou kůrou a šťávou, harissou, sekaným koriandrem a solí.
Ohodnoťte tento recept: