Maso

Jehněčí kebaby na tortille s koriandrovo-limetovou majonézou

Exotikou vonící a výtečně chutnající pokrm bude zpestřením jarního jídelníčku.

4 porce

400 g mleté jehněčí kýty
30 g másla
2 šalotky
6 stroužků česneku
1 lžička římského kmínu
2 snítky čerstvé máty
mletý pepř
sůl

Koriandrovo-limetová majonéza

200 g majonézy
1 limeta
2 lžičky pasty harissa
1 svazek koriandru
sůl

Na podávání

4 velké tortilly

Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku s česnekem, přidáme drcený římský kmín a sekanou mátu. Tuto směs vmícháme do masa, osolíme a opepříme.

Z masové směsi tvoříme válečky, které napíchneme na předem namočené špejle tak, aby na jedné straně zbývalo dost místa k uchycení. Opečeme na pánvi ze všech stran, popřípadě vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby dopéct nebo pečeme na grilu. Podáváme v nasucho opečené tortille s koriandrovo-limetovou majonézou.

Majonézu smícháme s limetovou kůrou a šťávou, harissou, sekaným koriandrem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl