Ryby a mořské plody

Zauzené rolky ze pstruha plněné sýrem

Geniální nápad, jak si bez udírny vyudit dobrého pstruha. Tento je navíc plněný lahodnou sýrovou fáší a úhledně převázaný stvolem mladé cibulky do úhledných rolek.

4 porce

4 menší pstruzi
200 g smetanového sýra
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
snítka majoránky
1 citrón
4 mladé cibulky (jarní)
olivový olej
pepř
sůl

4 hrsti bukových hoblin

1. Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet.

2. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na dlouhé pruhy, zprudka opečeme na olivovém oleji a lehce opepříme, necháme vychladnout.

3. Česnek nadrtíme, tymián nadrhneme a smícháme se sýrem.

4. Odležená filátka pstruha zamotáme a svážeme cibulovými provázky, rolky postavíme a plníme sýrovou náplní.

5. Do kastrolu vložíme hobliny a rošt (pařáček), na který naskládáme rolky pstruha.

6. Přiklopíme a pod kastrolem zažehneme oheň. Necháme asi 10 až 15 minut na ohni.

7. Pokud můžeme, postavíme kastrol ven a necháme asi půl hodiny odpočinout. Podáváme s bílým pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl