Zauzené rolky ze pstruha plněné sýrem


Geniální nápad, jak si bez udírny vyudit dobrého pstruha. Tento je navíc plněný lahodnou sýrovou fáší a úhledně převázaný stvolem mladé cibulky do úhledných rolek.
4 porce
4 menší pstruzi
200 g smetanového sýra
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
snítka majoránky
1 citrón
4 mladé cibulky (jarní)
olivový olej
pepř
sůl4 hrsti bukových hoblin
1. Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet.
2. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na dlouhé pruhy, zprudka opečeme na olivovém oleji a lehce opepříme, necháme vychladnout.
3. Česnek nadrtíme, tymián nadrhneme a smícháme se sýrem.
4. Odležená filátka pstruha zamotáme a svážeme cibulovými provázky, rolky postavíme a plníme sýrovou náplní.
5. Do kastrolu vložíme hobliny a rošt (pařáček), na který naskládáme rolky pstruha.
6. Přiklopíme a pod kastrolem zažehneme oheň. Necháme asi 10 až 15 minut na ohni.
7. Pokud můžeme, postavíme kastrol ven a necháme asi půl hodiny odpočinout. Podáváme s bílým pečivem.
Ohodnoťte tento recept: