Zeleninová jídla

Jarní rizoto s hráškem, chřestem, rukolou a bylinkami

Výtečné rizoto hraje svěžími zelenými barvami jarní zeleniny, je právě čas, abyste si tuto pochoutku uvařili.

1 cibule
olivový olej
320 g rýže arborio nebo carnaroli,
200 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
voda podle potřeby
1 snítka tymiánu
50 g másla
2 stroužky česneku
100 g bílého chřestu
50 g hráškových lusků
50 g kuliček hrášku
2 jarní cibulky
1 snítka majoránky
60 ml smetany 33%
50 g parmazánu
100 g rukoly
mletý pepř
sůl

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dorůžova, vmícháme rýži, osmahneme, přidáme snítky tymiánu, podlijeme vínem, za průběžného míchání necháme odvařit, postupně přiléváme vývar. Vždy, když se vyvaří, dolijeme a takto pokračujeme, až je rýže měkká na skus.

Na másle opečeme nakrájenou zeleninu, vmícháme majoránku, zastříkneme vínem, necháme odvařit, zjemníme smetanou a vše vmícháme k rýži spolu s rukolou a strouhaným parmazánem. Navrch naservírovaného rizota sypeme ještě trochu parmazánu.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl