Veganská jablková bublanina


Výtečný koláč, který nabízíme nejen pro vegany! Chutná skvěle a nepoznáte, že neobsahuje vajíčka, mléko či máslo.
do dortové formy o průměru cca 25 cm
1 hrnek = 300 ml
2 hrnky hladké celozrnné mouky
1 hrnek třtinového cukru
na špičku nože soli
1 ½ lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečení
2 lžičky mleté skořice
1 hrnek rostlinného mléka (kokosové, mandlové, rýžové)
2 kompotované broskve
4 lžíce šťávy z kompotu
2 lžíce citronové šťávy
3 lžičky vanilkového extraktu
¼ hrnku rostlinného oleje
2 jablka
¾ hrnku ořechů
V míse smícháme a dobře promícháme sypké suroviny – mouku, cukr (z uvedeného množství cca 3 lžíce cukru ponechám stranou, použijeme později), sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a skořici.
Ve druhé míse smícháme mléko s nakrájenými broskvemi, kompotovou a citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a olejem. Vše přilijeme a vmícháme do sypké směsi.
Těsto nalijeme do dortové formy vymazané olejem, poklademe najemno nakrájenými jablky, ořechy, zasypeme cukrem a skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Ohodnoťte tento recept: