Ryby a mořské plody

Treska zapékaná v bešamelu

Treska jakožto ryba s minimálním obsahem tuku chutná skvěle s hedvábným bešamelem, ve kterém nás překvapí chuť dozlatova osmažené cibulky a parmezánu. Vše se skvěle snoubí. Neváhejte, vyzkoušejte, ochutnejte.

4 porce

600 g filetu z tresky
sůl
1 velká cibule
olej
80 g parmezánu

Bešamel

50 g másla
50 g hladké mouky
0,5 l mléka
1 citron

Filet tresky naporcujeme, lehce osolíme a ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut zapečeme.

Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme studené mléko, zavaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Krátce provaříme a necháme zchladnout.

Cibuli osmahneme na oleji dozlatova, parmezán nastrouháme.

Na dno zapékacích misek poklademe bešamel, navršíme tresku, na ni cibulku, parmezán a opět bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 210−220 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

92 hlasů

Další recepty Celý díl