Maso

Vařené maso z hovězí oháňky v silném masovo-zeleninovém krému s pečenou zeleninou

Opravdu famózní posilující pokrm!

8 − 10 porcí

oháňka

1 hovězí oháňka
4 mrkve
½ celeru
3 petržele
2 cibule
1 větší brambor
petrželová nať
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
olej
voda

Oháňku nasekáme a spolu s nahrubo nakrájenou zeleninou ji opečeme ve velkém hrnci na oleji. Do základu přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu. Zmírníme a pozvolna vaříme doměkka.

Když je maso měkké, vývar scedíme a zredukujeme, abychom získali ještě silnější vývar.

Z oháňky obereme maso, zeleninu vyjmeme, očistíme od koření a vložíme ji do zredukovaného vývaru a rozmixujeme na hladkou šťávu. Do hotové polévky vkládáme pečenou zeleninu.

pečená zelenina

3 mrkve
2 petržele
2 vařené červené řepy
1 lžíce krupicového cukru
sůl
slunečnicový olej

Zeleninu nakrájíme na proužky a klínky, zasypeme cukrem, osolíme, zakápneme olejem. Nemícháme mrkev a petržel s červenou řepou, aby je neobarvila.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl