Ryby a mořské plody

Sendvič ze pstruha se slaninovým špenátem

Nápaditý, efektní a chutný – takto by se dal charakterizovat sendvič ze pstruha.

4 porce

4 filety z větších pstruhů
50 g anglické slaniny
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
100 g špenátových listů
hladká mouka
kmín
mletý pepř
sůl
100 g másla
4 krajíce chleba

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a vypečeme, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a sekaný česnek, osmahneme, přidáme špenát (máme-li mražený, po rozmrazení ho dobře vymačkáme od přebytečné vody) a krátce podusíme.

Pstruha na straně kůže obalíme v mouce, druhou stranu ochutíme kmínem, pepřem a solí.

Slaninovo-špenátovou směsí poklademe půlky dvou filetů, druhými filety je přiklopíme a lehce přimáčkneme.

Sendviče opékáme na přepuštěném másle z obou stran, rozkrojíme na půl a podáváme na krajíci chleba, který ještě přelijeme výpekem.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl